Сорт
занесений у 2009 році до Державного реєстру сортів рослин,придатних для
поширення в Україні.
Господарські та біологічні характеристики
:
Якість зерна : Належать
до групи сортів сильної пшениці.Вміст білк 12,8-14,0%,клейковини 25,5-28,1%
Фізичні властивостці тіста дуже високі,загальна оцінка хліба 5,0 балів.
Апробаційні ознаки : різновид- еритроспермум . Колс веретеноподібної
форми,середньої щільності солом’яно-білого кольору.Соломина та колос набувають
бронзового забарвлення у роки з підвищено сонячною інсоляцією.Остюки
розходяться в сторони,середньої випуклості та довжини .Колоскова луска
яйцеподібної форми,плече пряме,середне за шириною .Зубець колоскової луски
:прямий,тонкий,гострий,середньої довжини.Кіль доходить до основи луски,у
верхній частині зазублений.Верхівка червона ,яйцеподібна загальноїформи,середня за довжиною,борозенка
неглибока.
Агротехнічні вимоги :
рекомендується для загальноприйнятих технології вирощування.небажакно
використовувати для ранніх строків сівби.
|